RSS

1 Mart 2013 Cuma

PIRASALI BÖREK(NURAY)



PIRASALI BÖREK(NURAY)


Malzemeler:
  • 1 kilo yufka
  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Karabiber, kimyon, tuz


Yapılışı:
  1. Pırasaları yıkayıp çok ince kıyın.
  2. Havuçları rendeleyin.
  3. Sıvıyağda önce pırasaları kavurun.Sonra pişmesine yakın havuçları katın.
  4. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edip ocağı kapatın.
  5. Yufkaları sigara böreği yapacakmış gibi tek bir yufkadan 6 parça çıkacak gibi üçgen şeklinde kesin.
  6. Genişçe bir kapta 3 su bardağı yoğurt, 1 yumurta ve 1 kaşık sıvıyağı çırpın.
  7. Üçgen yufkalara önce bu yoğurtlu harçtan sürüp, sonra pırasalı harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  8. Yağladığınız tepsiye yanyana dizin.
  9. Üzerlerine 1 su bardağı yoğurt ve 1 yumurtanın sarısını çırptıktan sonra sürün.
  10. En son susam ve çörek otuyla süsleyip 180 derecede fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder