RSS

9 Mart 2013 Cumartesi

ELMALI TURTA(VİLDAN)


ELMALI TURTA(VİLDAN)
Bu tarifte elma pişirilmeden çiğ olarak konuyor pratik bir tatlı tavsiye ederim...

MALZEMELER
Turta Hamuru:
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 450 - 460 gr. un (un kalitesine göre değişebilir)
 İçi İçin:
  • 5-6 adet orta boy elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI
  1. Tart hamuru için olan malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
  2. Hamurun 1/3'ünü derin dondurucuda bekletin. Kalanını yağlanmış büyük yuvarlak Borcam'a taban olacak şekilde elinizle yerleştirin.
  3. Elmaları rendenin iri tarafı ile bir derin kaseye rendeleyin.
  4. Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştırın; bekletmeden tart hamurunun üzerine düzgün bir şekilde yayın.
  5. Derin dondurucuda bekleyen hamuru alın ve elmaların üzerine eşit gelecek şekilde rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
  6. 175 C'de ısıtılmış fırında, alt-üst konumda ve orta rafta 45 dk. pişirin.
  7. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.
  8. İsteğinize göre ılık veya soğuk servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder