RSS

1 Şubat 2013 Cuma

ŞEKERPARE

Fotoğraf: şekerpare
ŞEKERPARE
Çok güzel bir şekerpare yemek istiyorsanız doğru adrestesiniz.Bu tarifi sevil hanımdan aldım bir bir söyledi tarifi aynen uygularsanız güzel oluyor...Ortalama 20 tane falan çıkıyor...

Malzemeler:
125 gr margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un(yinede cıvık olursa ilave edersiniz.Katı olmaması için azar azar ilave edin.
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker 
3,5 su bardağı su
Üzeri için fındık
Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve fındığı iyice içine batırıyoruz yoksa pişerken fındığı dışarı atabiliyor.Şerbet soğuk olacak tatlı sıcak olacak.Şerbetini önceden hazırlarsınız şimdiden afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder