RSS

28 Şubat 2013 Perşembe

MUZLU SÜTLÜ MUHALLEBİ(ESRA)



MUZLU SÜTLÜ MUHALLEBİ(ESRA)

MALZEMELER: 
125 gr. margarin 
2 küçük çay bardağı un
1    litre  süt
1   su  bardağı   şeker
1 paket vanilya1 poşet krem şanti
2  yemek  kaşığı  kakao 

Mercimek büyüklüğünde damla sakızı
 
3 adet muz 

YAPILIŞI:
 
Margarini tencereye alın ve eritin.Üzerine unu ekleyip, sürekli karıştırarak ,unun kokusu çıkana kadar ve rengi hafif dönene kadar kavurun. 
Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin. Sütü koyunca topaklaşıyor ama sonradan karıştırdıkça açılıyor. 
Şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ilave edin. Bu arada sürekli karıştırmaya devam edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi başka bir kaba alın ve 5-6 dakika çırpın. Çırpmak muhallebinin kıvamı açısından çok önemli. 1 poşet krem şantiyi toz olarak muhallebiye ekleyin ve yine çırpın. 
Muhallebinin yarısını borcam kabınıza boşaltın. Doğradığınız muz dilimlerini muhallebinin her yerine döşeyin. Kalan muhallebiye 2 kaşık kakaoyu katıp, karıştırın. Bunuda borcama boşaltın. 
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. 
İki renkli, muzlu, krem şantili, nefismi nefis, sakız gibi uzayan bir muhallebiniz oldu. 
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder