RSS

2 Şubat 2013 Cumartesi

MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI


,,,
MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI
MALZEMELER:
 1 paket milföy 
Kreması için:
2 su bardağı süt 
1 su bardağı şeker 
4 yemek kaşığı un 
Yarım labne peyniri 
1 paket vanilya
Pudra şekeri 
YAPILIŞI: Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşatıyoruz ve her bir kareyi tam ortadan 2ye bölüyoruz ve milföyleri yağlı kağıda dizip olduğu gibi 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz Pastanın kremasını önceden hazırlayarak oda sıcaklığında soğutuyoruz. Krema dolaba girerse milföyü yumuşatıyor. Kremayı hazırlamak için; süt,şeker ve unu tencerede iyice karıştırıyoruz,karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz . Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz,ılındıktan sonra yarım labne peynirinide ilave edip pürüzsüz bir hale gelene dek çırpıyoruz Pişen milföyler fırından alınır ve soğumaya bırakılır,soğuduktan sonra bütün milföyler ortadan ikiye bir bıçak yardımıyla kesilir ve muhallebi aralarını kaplayacak şekilde bir kaşıkla doldurulur ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek mümkünse bekletmeden servis yapılır 
NOT: Nekadar bekletirseniz milföyler okadar çıtırlığını kaybeder ve yumuşar.. 

0 yorum:

Yorum Gönder