RSS

28 Şubat 2013 Perşembe

KABAK TATLISI(selma hanım)


KABAK TATLISI(selma hanım)
Malzemeler
  • 1 kg.balkabağı
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 tane karanfil

  • Kabak tatlısının yapılışı
    • Kabak dilimlerini  iri parçalar halinde doğrayıp,tepsiye yerleştirin.
    • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde dökün
    • Aralarına karanfil ve parça tarçınıda koyun.
    • Üzerini folyoyla kapatıp,10 dakika kadar sıcak fırında biraz sulanması için bekleyin.
    • Folyoyu alıp,suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
    • Üzerine arzuya göre ceviz ve tarçın döküp servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder