RSS

7 Şubat 2013 Perşembe

ÇİĞ BÖREK(EL BÖREĞİ)

Fotoğraf yükleniyor
ÇİĞ BÖREK(EL BÖREĞİ)

Eskişehirde oldukça meşhur olan çibörekle birebir bir tarif denemeyen kalmasın...
Malzemeler:
5 su bardağı un
2 su bardağı sulu yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
Tuz,su
İç malzemesi için:
5-6 adet haşlanmış patates
tuz,sıvıyağ
Salça(İsteğe bağlı olarak)
Baharat(kırmızı biber,karabiber)

YApılışı:
Hamuru yumuşak bir hamur yapıyoruz ve en az 15 dakika üzerini örterek bekletiyoruz.O sırada tavaya koyduğumuz yağ ve salçayı kavuruyoruz (ben salça kullanmadım) içerisine haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri katıp 2 dakika kavuruyoruz ve en son baharatını katıp ocağın altını kapatıyoruz.Dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz ne kalın olacak nede çok ince.
Fotoğraf yükleniyor
İçerisine patatesli harcı katıp D şeklinde katlıyoruz.
Fotoğraf yükleniyor
Ve hepsini yaptıktan sonra bolkızgın yağda iki tarafını da kızartıyouz.ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇooooooooookkkkkkkk güzel oluyor herkese tavsiye ediyorum....
Denemeyen kalmasın yerken hafifte kıyır kıyır ediyor..:))

0 yorum:

Yorum Gönder