RSS

28 Şubat 2013 Perşembe

BURMA TATLISI(Selma hanım)



BURMA TATLISI(Selma hanım)


Malzemeler:
  • 1 Yumurta,
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 350 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 250 gr nişasta
  • 500 gr şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • 50 gr şam fıstığı
  • 500 gr ceviz
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Küçük bezeler ayrılıp, mısır nişastası ve un karışımı ile yufkalar açılır. Yufkanın içerisine bolca ceviz serilip, oklavaya sarılarak burulup, tepsiye dizilir. Hamurun tamamı bu şekilde açılıp, tepsiye yerleştirilir. Bir gün bekletilip, 300 gram tereyağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ eritilip sıcak sıcak burmaların üzerine gezdirilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra daha önce hazırlanıp soğutulmuş şerbet burmaların üzerine dökülür. Üzerine şam fıstığı dökülerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder