RSS

19 Şubat 2013 Salı

BÜLBÜL YUVASI(TUBA)



BÜLBÜL YUVASI (TUBA)
Ortalama 20 tane çıkıyor...


Yukarıda aşamalarıyla gösterdiğimiz bu müthiş tatlının tarifini bekleyen çok arkadaşımız var.Bir yiyen pişman bir de yemeyen yiyenler hemen tarif istiyorlardı bende hemen tarifini veriyorum...:)
Malzemeler:

1 çay bardağı erimiş margarin(ajda bardağı olabilir)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat

Tatlının içi için:
Fotoğrafta da görüldüğü gibi içerisine serptiğimiz malzemeler var bular;
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Ortada ki kahverengi rengi vermek için istediğiniz kadar kakao serpiyoruz

Şerbeti için:
2,5 su barağı su
2,5 su bardağı şeker

(kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıyoruz)
(şerbet sıcak pişmiş bülbül yuvası soğuk olacak)

Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Sonra hamuru merdane yardımıyla açıp üzerine malzemeleri serpiyoruz.Pişirdikten sonra soğumasını beklerken şerbeti hazırlayıp hemen kaynar dökmüyoruz çok az bekletip öyle döküyoruz.Afiyet olsun mutlaka denemelisiniz
Şimdiden afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder