RSS

5 Ocak 2013 Cumartesi

KURU ERİKLİ ZEYTİNYAĞLI SARMA(SELMA HANIM)



KURU ERİKLİ ZEYTİNYAĞLI SARMA(SELMA HANIM)
FARKLI TATLARDAN HOŞLANAN ARKADAŞLARA DUYURULUR BU TAT TAM DA SİZE GÖRE...
ÇOK GÜZEL DEĞİŞİK BİR TAT HERKESE TAVSİYE EDİYORUM...


       Malzemeler:
      500 gr salamura yaprak
      3 su bardağı kırık pirinç
      3 soğan
      Yarım çay bardağı zeytinyağı
      2 yemek kaşığı domates salçası
      1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
      1 çay kaşığı kimyon
      1 çay kaşığı karabiber
      1 tatlı kaşığı tuz
      2 yemek kaşığı kuru reyhan
      250 gr ekşi erik
      Yeterince su
    Yapılışı:
    Erikli yaprak sarma: Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün. 1 yemek kaşığı salça, baharatlar ve 2 küçük doğranmış soğanı ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı salamura yapraklara paylaştırıp sarın. Tencereye bir sıra sarma üzerine 5-6 tane erik yerleştirin. Sıralamayı sarmalar bitinceye kadar aynı şekilde tekrarlayın. üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin. Üzerine yeterince sıcak su ilave edip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocağın ısısını düşürüp pişirin. Ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ve küçük doğranmış soğanı kavurun. Bir kaşık salça ilave edip bir çay bardağı su ekleyin. Kaynadıktan sonra sarmaların üzerine gezdirin. Bu sosla birlikte bir süre daha pişirin. Servis yapın.
    Erikli yaprak sarma artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder