RSS

4 Ocak 2013 Cuma

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ(SEVİL)



ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ(SEVİL)
Sevilciğim gerçekten çok lezzetliydi ellerine sağlık...




Malzemeler:
  • 2 yumurta,
  • 1 bardak süt,
  • yarım bardak su,
  • sıvıyağ
  • 250 gr kıyma
  • yarım kilo ıspanak
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • 4 yufka
    1. 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ ile sütlü harcınızı hazırlıyorsunuz.
    2. sonra ıspanaklı harcı hazrlamak için 1 soğanı doğrayıp 250 gr. kıyma ile kavuruyorsunuz.
    3. yarım kilo ıspanağı doğrayıp ayrı bir tencerede haşlıyorsunuz. suyunu süzüp kıymaya ekliyorsunuz. tuz, karabiber ve pulbiberi de katıp iyice karıştırıyorsunuz.
    4. 4 yufkayı üstüste koyup altıya bölüyorsunuz. en üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyuyorsunuz.
    5. üçgenleri sarıp, gül şekli veriyor ve yağlanmış tepsiye diziyorsunuz. aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüyor ve haşhaş (susam-çörekotu) serpiyorsunuz.
    6. 200C'de pişiriyorsunuz. [fırından çıkar çıkmaz üzerlerini diğer bir fırın tepsisiyle kapatırsanız börekleriniz kurumamış olur...]

    0 yorum:

    Yorum Gönder