RSS

5 Ocak 2013 Cumartesi

ETLİ KARALAHANA SARMASI(HAVVA)



ETLİ KARALAHANA SARMASI(HAVVA)

Havva yapmıştı çok güzel olmuştu ne kadar yedim bilemiyorum yapmayı düşünen herkese tavsiye ederim...

Malzeme
3 bağ Karalahana
250 gr kıyma
3 baş soğan
2,5 su bardağıpirinç
3-4 yemek kaşığı tereyağ
Birkaç dal maydanoz
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
nane, karabiber, tuz.

Sosu İçin:
Yeterince sıcak su
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tencerenin dibine sıvıyağ,salçayı kavuruyoruz sarmaları dizdikten sonra tuzlu suyu ekleyip pişireceğiz...
 
Yapılışı
Karalahana sapları kırılarak yıkanır ve içi su dolu bir tencereye koyularak haşlanır. Diğer taraftan sarma içi hazırlanır.ince kıyılmış soğan, pirinç, maydanoz, nane, tuz, karabiber ve tereyağ koyularak yoğrulur. Haşlanan kara lahana içerisine hazırlanan karışım koyularak parmak kalındığında sarılır ve bir tencereyi dizilir, içerisine sarmaların üzerine gelecek miktarda su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder