RSS

13 Aralık 2012 Perşembe

KURU YUFKA NASIL YAPILIR?



KURU YUFKA NASIL YAPILIR?

Arkadaşlar bu yufka türkiyenin çeşitli yerlerinde yapılıyor fakat ben bugün GÜMÜŞHANE usulünü tarif edeceğim.Çok pratik oluyor misafir geldiğinde tavayla börekte yapılabilir ya da kare gözleme şeklinde de yapılabilir.Kış yaklaştığı zaman bayanlar toplanır ve en az 100 tane hane başına olmak üzere kış hazırlığı olarak yapılır.Eğer kuru yufkanız varsa marketlerden yufka almanıza gerek kalmıyor.İster sigara böreği sarın,ister tavada börek yapın isterseniz de gözleme yapın.Kuru yufka ile yapılan tarifleri de paylaşacağım İnşaallah....

MALZEMELER:
*1.5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*alabildiği kadar un
Mayasız olarak yoğrulan hamur bezelere ayrılır.
Bezeler oklava ile 1-2 mm kalınlıkta, 50-100 cm çapında daire şeklinde açılıp, kızgın sac üzerinde pişirilir.
Pişirildikten sonra kurutulur ve kat kat dizilir, kullanılacağı zaman biraz su ile ıslatılır.
Geleneksel en sağlıklı ekmektir.
Yufka dayanıklılık bakımından en uzun ömürlü ekmektir.
Altı ay dayanabilir.
Uzun süre dayanması isteniyorsa sac üzerinde biraz daha fazla kurutulmalıdır.
 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

İçerik Toplum Geliştirme'ye aittir ve izinsiz kopyalanmıştır.

Yorum Gönder