RSS

12 Aralık 2012 Çarşamba

KAKAOLU YAŞPASTA



KAKAOLU YAŞPASTA


KEKİ İÇİN

MALZEMELER:3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı su(keki daha yumuşak yapıyor.)
2 yemek kaşığı kakao
vanilya,kabartma tozu,un


kREMASI İÇİN:
3 DAKİKADA HAZIR KREMA VE TARİFİNE GÖRE SÜT

KEKİ ISLATMAK İÇİN: ÇİLEK REÇELİ+SU
SÜSLEMEK İÇİN: KARAORMAN MEYVELİ KREMŞANTİ

YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Daha sonra kalan malzemeleri koyup kelepçeli kalıba döküp 170 derecede pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra 3'e bölüyoruz aralarına kremayı sürüyoruz.Üzerini de krema ile kapladıktan sonra hazırladığımız kremşantiyi sıkma torbasıyla süslüyoruz.AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder