RSS

12 Aralık 2012 Çarşamba

DEREOTLU KREP TARİFİ



















DEREOTLU KREP TARİFİ

Malzemeler :
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un (silme olacak)
  • 1 demet dereotu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Krep nasıl Yapılır?
  • Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
  • Dereotunu ekleyin.
  • Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
  • Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
  • Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
  • İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
  • Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
  • Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
  • Krepleri ister reçelle, ister peynirle veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle beraber tüketebilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun.
NOT: Un farklılıları hamurun kıvamında küçük değişikliklere yol açabilir. Eğer kıvam akışkan olmazsa, azıcık daha su ilave edebilirsiniz.
Daha bol delikli ve ince krep isterseniz hamuru su ile açmalı, yani daha cıvık bir hamur kullanmalısınız.
Kolay bir uygulama olarak; Krep hamurunuzu bir huni yardımıyla, pet şişeye doldurup o şekilde de tavaya dökebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder