RSS

24 Aralık 2012 Pazartesi

DEFTER ŞEKLİNDE PASTA

Fotoğraf

DEFTER ŞEKLİNDE PASTA





Bu pastayı pınarın yerli malı haftası için yaptık

PANDISPANYASI ICIN MALZEMELER:
KLASİK SADE PANDİSPANYA
Malzemeler


· 7 Adet Yumurta
· 8 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 8 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 6 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya


Pandispanya Yapılışı

· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30- 35 dk.pişirin

KAKAOLU PASTACI KREMASI

Malzemeler

3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı


Yapılışı
Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.



üzerine süslemek icin krem santi ve dr oetker'in glazürlerinden kullandım
YAPILISI:
Kekimizi soguttuktan sonra ip yardimi ile üce böldüm.ve pisirdigim kalibinin kenarini alt kalibimizin üzerine koyup birinci kestigimiz kek parcasini alip kalibimizin icine yerlestiriyorum. her katina krema sürüyorum, en üst kati haric en son olarak krem santimizi soguk süt ile cirpip pastamizin kenarlarini istedgiimiz gibi süslüyoruz.
AFIYET OLSUN





0 yorum:

Yorum Gönder