RSS

25 Aralık 2012 Salı

BEZELYELİ YILDIZ MAKLUBE



BEZELYELİ MAKLUBE
Feride bugün bizim için hazırlamıştı çok ta güzel olmuştu silip süpürdük birşey kalmadı.Ellerine sağlık ferideciğim devamını bekleriz. 


Malzemeler:
500 gr. kuzu eti
4 su bardağı pirinç
4 patates
1 soğan

2-2,5su bardağı konserve bezelye
4 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
su
tuz

GARNİTÜRÜ İÇİN:

3 havuç
1 mor lahana
1 salkım domates
3 yavru marul
5 yeşil soğan
1 kg. yoğurt
1 tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI:Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Küçük bir tencereye sıvıyağ koyarak kavuruyoruz. Etler suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve et suyunu çekince tencereye ilave edip kavuruyoruz. Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Patatesleri soyarak dilim doğruyoruz.

İki patataesi kızartıyoruz. Tencerenin dibini yağlıyoruz. Kızartmadığımız patates dilimlerini tencerenin zeminine diziyoruz. Üzerine etleri döküyoruz. Etin de üzerine süzdüğümüz pirinci döküyoruz. Tereyağını parçalara bölerek pirincin üzerine koyuyoruz. Kızarmış patateleri de üzerine diziyoruz.Sırasıyla et, patates,bezelyeyi katıp aralarına pirinçleri serpiştiriyoruz.

Suyunu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Salatası için havuçları ve mor lahanayı ayrı kaplara rendeliyoruz. Domatesleri, soğanları, marulları, maydanozu ince ince doğruyoruz ve karıştırıyoruz. Öncelikle pişirdiğimiz pilavı sininin ortasına ters çeviriyoruz.

Tencereyi kaldırmadan kenarlarına lahanayla yıldız şekli veriyoruz.
Yıldızın dış kenarlarına yoğurdumuzu döküyoruz. Yıldızın iç kısımlarına da karışık salatamızdan koyuyoruz.
Son olarak tencereyi kaldırıyoruz ve servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder