RSS

24 Kasım 2012 Cumartesi

TURŞU KAVURMASI

TURŞU KAVURMASI

Turşu kavurması 5 çaylarında,yemeklerde çoğunlukla tercih ediliyor.Tadına bayılıyorum.Lahana turşusundan da yapılıyor onu da en kısa zamanda yapıp tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum...
Malzemeler:
1 orta boy soğan
1,5 kap fasülye turşusu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı:
1- Fasülye turşusundan çıkarıp yarım saat su içinde bekletiyoruz. tuzu çıksın diye. Sonra yemeklik doğrar gibi faüslyeleri doğruyoruz.
2- Soğanları piyazlık doğruyoruz. Bir tavanın içine yağ koyup soğanları kavuruyoruz. Ardından turşuyu koyup 2-3 dakika çeviriyoruz. Ilık ya da soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder