RSS

24 Kasım 2012 Cumartesi

SİRON (ZİRON) TARİFİ

 


















SİRON (ZİRON) TARİFİ
Siron gümüşhane yöresine ait nefis bir tat  günlerin,5çaylarının,yemek saatlerinin gözde aperatifi.Sironlar kışlık hazırlık olarak hazırlanır ve misafir geldiğinde 15 dakikada hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir aperatif.Bu kadar övgüden sonra gelelim tarifine:





MALZEMELER:
Borcama dizilmiş siron
Yoğurt
Yoğurdu ayran kıvamına getirmek için su
Tuz


Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağ(Gümüşhanenin çeşitli otlarını yiyerek beslenmiş ineklerin sütlerinden elde edilen doğal ve leziz tereyağı:))
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz





Yapılışı:

Yoğurdu ayran kıvamına getiriyoruz tuzunu da atıp ocakta ılınana kadar pişiriyoruz ve sironların üzerine gezidiriyoruz.Her yerinin ıslanması gerekiyor.Sonra tereyağını eritip üzerine gezdiriyoruz en son cevizini de ekleyip hemen yiyoruz.Püf noktası sofra hazır olduktan sonra yapıp hemen yenmeli yoksa hamurlaşıp soğuyor.(servis önerisidir.)
 
PINARCIĞIM HAZIRLADI ÇOKDA GÜZEL OLMUŞTU ELLERİNE SAĞLIK.....


0 yorum:

Yorum Gönder