RSS

20 Kasım 2012 Salı

MARİNE EDİLMİŞ (SOSLU) BEYAZ PEYNİR


 
MARİNE EDİLMİŞ (SOSLU) BEYAZ PEYNİR

 
Peyniri sadece dilimleyip degilde cocuklariniza ve esinize daha özenli ve daha lezzetli bir sekilde sunmaya nedersiniz!
MALZEMELER:
  • temiz, kapakli, agzi genis bir cam kavanoz
  • orta yagli beyaz peynir
  • yeterince sivi yag (2 su bardagi veya daha fazla)
  • kekik,pulbiber,taze biberiye
  • 1 dis iri sarimsak
YAPILISI:Kavanoz yikanip durulanir icine küp dogranmis beyaz peynir ve taze biberiye yerlestirilir üzerine sosu hazirlanir bunun icin bir kaseye sarimsak rendelenir kekik,pulbiber ve siviyag karistirilarak kavanoza bosaltilir yag eksik geldiyse peynirin üzerini kapatacak kadar sivi yag konur agzi kapatilip ters-düz edilir ve buz dolabina kaldirilir yada servise hazirdir.(aslinda zeytin yagi daha lezzetli oluyor fakat buzdolabinda cabuk dondugu icin aycicek yagini tercih ediyorum)eger direk kahavaltiya koyacaksaniz zeytinyagi ile yapin derim.
 

0 yorum:

Yorum Gönder