RSS

20 Kasım 2012 Salı

ERZİNCAN LOKUMU

ERZİNCAN LOKUMU
Erzincan lokumunu hatice hocam yptı ellerine sağlık hocam çok güzel olmuştu.Kek ile kurabiye arasında ancak kurabiyeye biraz daha yakın bir tat. Üstelik inanılmaz derecede kolay. İşte tarifi;
Malzemeler;
*250 gr oda sıcaklığında margarin ( veya tereyağı)
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ( takriben 3 su bardağı ancak yinede kıvama göre artabilir.)
*Üstüne dökmek için pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1. Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
2. Hamurun kıvamı kurabiyeden yumuşak, kekten daha yoğun olacak.
3. Hazırlanan hamuru dikdörtgen orta boy bir borcama yada tepsiye elinizle yayıp, üstünü düzeltin.
4.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çok kızartırsanız lokum sert olur.
5. Kızaran Erzincan Lokumunu fırından çıkarıp soğutun. İyice soğuduktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek, üstüne bolca pudra şekeri dökün. Afiyet olsun.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın hocam bir Erzincanlı olarak teşekkürlerimi sunuyorum tarifiniz için:)

Unknown dedi ki...

teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için teşekkürler benden size...

Yorum Gönder