RSS

8 Kasım 2012 Perşembe

AYICIK ŞEKLİNDE KURABİYE



AYICIK ŞEKLİNDE KURABİYE




Malzemeler:
1 su bardağı şeker, 
3/4 bardağı tereyağı,
1 yumurta,
2 çay kaşığı vanilya, 
çay kaşığı kabartma tozu, 
Aldığı kadar un,
bir çimdik tuz, kakao

Hamuru hazırlayalım. Yalnız hamur una doymadan önce iki kısma ayıralım, birini kakao ile kalanı da biraz unla yoğuralım. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile açalım. Ayıcığın kafasını su bardağı ile keselim, ağız kısmı için daha küçük bardak veya kapak kullanalım. Kulaklar için bir şurub kapağıyla kestiğimiz hamurları ortadan ikiye keselim. Küçük hamuru (ağız) büyüğünün (kafa) üzerine yerleştirirken iyi yapışmaları için bir miktar marmelat sürelim. Kulaklar için de aynı şeyi yapalım. Gözleri ve ağzı için damla çikolata kullanalım. Isınmış fırına verip pembeleşmeden hemen önce çıkaralım. Mis kurabiye kokan mutfağa gelen çocuklara ikram edelim =)







0 yorum:

Yorum Gönder