RSS

25 Ekim 2012 Perşembe

SÜTLÜ İRMİKLİ CEZERYE


SÜTLÜ İRMİKLİ CEZERYE

Malzemeler:
1 kg havuç
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı fındık

SÜTLÜ İRMİK TATLISI İÇİN:
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 vanilya

Yapılışı:
26 cm lik kelepçeli kek kalıbının iç tarafına yağlı kağıt serin.Rendenin ince tarafında rendelediğiniz havuçları bir tencereye alıp şekerle birlikte tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Havuçlar suyunu salıp çekene kadar,şeker tamamen eriyene kadar yüksek ateşte sonra havuçlar iyice eriyene kadar orta ateşte kavuruyoruz.Fındıkları irice döküp birkaç dakika daha karıştırıyoruz.Ilınan cezeryeyi kek kalıbının tabanına bastırıyoruz.Vanilya hariç bütün malzemeyi ceylan gözü oluncaya kadar ocakta pişiriyoruz.Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.(vanilya olmasa da olur fakat güzel bir aroma katıyor.)Pişen irmiğimizi cezeryenin üzerine yayıyoruz ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz....Ben tarçınlı cevizli baklavanın yanına bayram tatlısı olarak yaptım.Hafif oluyor tadı çoookkk güzel oluyor şiddetle tavsiye ediyorum...



0 yorum:

Yorum Gönder