RSS

19 Ekim 2012 Cuma

SAKALLI POĞAÇA(KIRPIK POĞAÇA)

SAKALLI POĞAÇA(KIRPIK POĞAÇA)

MALZEMELER:
3 su bardağı ılıktan biraz sıcak süt
1 yaşmaya
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
tepeleme tatlı kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı tuz
Yeterince un
ÜZERİ İÇİN YUMURTA VE ÇÖREK OTU
 
İÇİ İÇİN:
Labne peyniri
1 demet maydanoz varsa dereotu
 
YAPILIŞI:
3 su bardağı ılıktan biraz sıcak (yani biraz elinizi ısıracak) sütü mayayı,şekeri, tuzu,sıvıyağı ve yumurtayı katıp karıştırıyoruz.Ununu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Biraz yumuşak olacak yoksa poğaça sert olabilir.Hamuru hiç bekletmeden cevizden biraz büyük olacak şekilde hamuru yuvarlayıp yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz ve yumurtasını çörek otunu serpip üzerini başka bir tepsiyle kapatıp 2-3 saat mayalanmya bırakıyoruz.(Bu tekniği tuba dan öğrendik hem mayalanmayı beklemiyoruz hem de tepside mayaladığında daha pufuduk oluyor.)Mayalandıktan sonra 200 derecede pişiriyoruz.Pişen ve soğuyan poğaçaları ortasından koparmayacak şekilde kesiyoruz.İçine labne peyniri sürüyoruz, birazda dışına peynir sürüp ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotuna buluyoruz.Bu işlemi maydanoz yerine rendelenmiş kaşar peyniriylede yapabilirsiniz(Bu teknik ben denizden çıkma yani benim çevremde)Görüntü ve tat süper herkes bayılıyor (bu fotodaki poğaçalar da pınar hanımın mahsulü yani herkesten birşeyler var nurayda yedi diyeyim onun başı kel kalmasın:))
 
 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

harika bir poğaça.ayrıca arka fondaki masa örtüsüde çok güzel görünüyor.poğaçayı denedim herkese şiddetle tavsiye ediyorum.yeliz

Unknown dedi ki...

güzel iltifatlarınız için teşekkürler denediğinize sevindim afiyet olsun...

Yorum Gönder