RSS

19 Ekim 2012 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

  • Yarım kilogram karaciğer
  • Yarım su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • Kızartmak için bol sıvı yağ

  • Arnavut ciğeri tarifi

    Karaciğerin zarı soyulur. Tahta üzerinde fındık büyüklüğünde doğranır. Yıkanır, kevgire çıkarılır. Suyu süzülen ciğer bir tepsiye alınıp kırmızı biber ve karbonat dökülerek iyice karıştırılır ve 2 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen ciğerler düz bir tepside unla karıştırılıp her yanının una bulanması sağlanır ve tuz serpilir. Derin bir kızartma kabına konan sıvı yağ kızdırılır. Ciğerlerden bir avuç bu yağa atılıp delikli kepçeyle 1 veya 2 kere yağda çevrilip hemen çıkarılıp yine ciğerlerden bir bölüm daha yağa atılır. Ciğer kızartmaları bittiğinde servise hazırdır.

    0 yorum:

    Yorum Gönder