RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

YUFKADA BEYTİ



YUFKADA BEYTİ


2 yufka
400 gr. kıyma
100 gr. kuyruk yağı
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak
200 gr. kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
tuz
susam
GARNİTÜRÜ İÇİN:
3 domates
4 yeşil biber
1 kase yoğurt

HAZIRLANIŞI: Yeşil biberleri, kırmızı biberi ve sarımsağı ince ince doğruyoruz. Kıymayı ve kuyruk yağını da doğrama tahtasındaki biberlerin üzerine koyuyoruz. Zırh ya da satır yardımıyla ince ince kıyıyoruz ve hepsini karıştırıyoruz. Bütün malzemeyi iyice kıyarak bütünleştiriyoruz. Bir yufkayı açıp ortadan ikiye kesiyoruz.

Yuvarlak kenarını hafifçe içe doğru katlıyoruz. Kıymalı harcımızı dörde ayırıyoruz ve rulo gibi şekil veriyoruz. Yufkanın katladığımız kenarına rulo şeklindeki harcımızı koyuyoruz. Kıymanın üzerine de kaşar peyniri rendeliyoruz.

Yufkanın kenarlarını börek sarar gibi katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Garnitürü için, domates ve biberleri iri iri doğruyoruz. Domates ve biberleri şişlere geçiriyoruz. Onları da fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kısa bir süre pişiriyoruz. Pişen beytileri dilimleyerek tabağa diziyoruz. Aralarına yoğurt koyuyoruz. Garnitür domates ve biber dilimlerini de ortaya koyarak servis ediyoruz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder