RSS

30 Eylül 2012 Pazar

TARÇINLI CEVİZLİ HAFİF BAKLAVA

TARÇINLI CEVİZLİ HAFİF BAKLAVA

MALZEMELER:Hazır baklava yufkası
Ceviz,tarçın,tereyağ,sıvıyağ

ŞERBETİ İÇİN:3 su bardağı şeker
                          4 su bardağı su
(şerbeti kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra ocağın altını söndürüyoruz)

YAPILIŞI: İki hazır yufkayı üst üste koyuyoruz tereyağını eritip sıvıyağla karıştırıyoruz ve yufkanın üzerine sürüyoruz.Cevizini ve tarçınını serpip rulo yapıyoruz.3 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizip üzerine yağdan fırça yardımıyla sürüyoruz ve fırında pişiriyoruz.Tatlı soğuğa yakın ılık şerbette çok harlı değil fakat biraz sıcak döküyoruz.
Gerçektende çok hafif ve tarçın ayrı bir lezzet katıyor ısrarla tavsiye ediyorum.



0 yorum:

Yorum Gönder