RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

PRATİK BÖREK TARİFİ

PRATİK BÖREK TARİFİ

Malzemeler:
6 milföy hamuru
 150 gr beyaz peynir
 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 Karabiber

Üzeri için

 1 yumurta sarısı
 Haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
 Beyaz peyniri bir kasede çatalla ezin.
 Maydanoz ve karabiber ekleyip karıştırın.
 Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın.
 Peynir harcını hamurların içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sararak kapatın
 Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bıçakla uzunlamasına pencere oluşturacak şekilde çizin.Haşhaş tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
 Ilık servis yapın.
 Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder