RSS

30 Eylül 2012 Pazar

PATLICAN YELPAZESİ



PATLICAN YELPAZESİ


4 bostan patlıcan
350 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
1 çorba k. domates salçası
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI: Patlıcanları soyup 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimliyoruz. Baş kısmını koparmıyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına koyuyoruz. Soğan ve 1 domatesi rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanoz ve domates salçasını katıyoruz. Tuz, karabiber ve biraz su ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamının biraz sulu olması gerekir.

Patlıcanları tepsinin içine alıyoruz. İç harcımızı patlıcanların arasına paylaştırıyoruz. Üzerine tuz, zeytinyağı ve 1 domates rendesi döküyoruz. Üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile iyice kapatıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder