RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

PATLICAN VE FASULYE KIZARTMASI

PATLICAN VE FASULYE KIZARTMASI



2 patlıcan
1 kase fasulye
2 yumurta
1 kase mısır unu
tuz
karabiber
su
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI: Fasulyelerin kılçık kısımlarını kesiyoruz, uzun halinde bırakıyoruz. Suya atarak yarı kıvamda haşlıyoruz. Patlıcanların kafa kısımlarını kesiyoruz ve uzunlamasına dilimliyoruz.

Fasulyeleri süzdükten sonra patlıcanları da yarı kıvamda haşlıyoruz. İki teflon tava alıyoruz. Fasulyeleri mısın ununa buluyoruz. Bir tavaya fasulyeleri hamsi tava dizer gibi diziyoruz. Yağını döküyoruz ve kızarmaya bırakıyoruz. Bir tabak yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını da kızartıyoruz. Patlıcanı da süzüyoruz. Mısır unuyla harmanlıyoruz ve diğer tavaya diziyoruz.

Patlıcanları da aynı şekilde pişiriyoruz. Yumurtaları bir kaseye kırarak çırpıyoruz. Çırpılmış yumurtanın da yarısını fasulye tavasına yarısını da patlıcan tavasına dökerek pişirip servis ediyoruz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder