RSS

30 Eylül 2012 Pazar

MANTI TARİFİ


 

 

 

 

 

 

 

MANTI TARİFİ

Malzemeler :
2 Su B. Un
2 Yumurta
1 Tatlı K. Tuz
Üzeri İçin:
1 Kase Yoğurt


1 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Tereyağı
1 Tatlı K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
250 Gr. Kıyma
2 Soğan
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtaları içine kırıyoruz. Tuz ve biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz. Hamuru biraz dinlendirip büyük bir bir şekilde açıyoruz. Orta boy kareler kesiyoruz.
Tencereye sıcak su koyuyoruz. Biraz tuz ekleyip kesmiş olduğumuz mantı hamurlarını katıp haşlıyoruz. Üzeri için, soğanları doğrayıp sıvıyağ ile tavada kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Pişen mantı hamurlarını servis tabağına alıyoruz. Sarımsağı rendeleyip yoğurt ile karıştırıyoruz. Hamurların üzerine yoğurdu döküyoruz. Yoğurdun üzerine kıymalı harcımızı koyuyoruz. Domates salçası ve biber salçasını sıvıyağ ile tavada kavurup mantının en üstüne döküp servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder