RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

KUZU ETLİ PATLICAN YUVASI

KUZU ETLİ PATLICAN YUVASI


400 gr. kuzu eti
4 patlıcan
4 köy biberi
2 domates
2 kabak
1 kase mantar
1 çorba k. salça
sıvıyağ, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI: Patlıcanları uzunlamasına dilimliyoruz. Fırın kabına yanyana diziyoruz. Üzerine sıvıyağ döküyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Üzerine bir kat daha patlıcan diziyoruz. Sıvıyağ, tuz, karabiber ilave ediyoruz. Patlıcan bitene kadar bu şekilde diziyoruz ve yağlayıp baharatlıyoruz. Izgara tavayı ocakta ısıtıyoruz.
Üzerine sıvıyağ döküyoruz ve dilim patlıcanları iki taraflı pişiriyoruz. Kabakları halka halka dilimliyoruz. Patlıcanlardan sonra kabaklarıda önlü arkalı tavada pişiriyoruz.
Borcam bir kaba önce yarı kıvamda kızarmış kabakları koyuyoruz. Kabakların etrafına birer dilim patlıcanları sarıyoruz.



Mantarları dilimliyoruz. Biberleri ayıklıyoruz ve doğruyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz.
Kuzu kuş başını tavaya koyup biraz sıvıyağ ile soteliyoruz. Doğranmış kabak ve biberleri ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. İyice sotelendikten sonra
domates ve salçasını ekliyoruz. Tuz ve karabiberini katıyoruz. İyice piştikten sonra patlıcanların içlerine harcımızı paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz.



0 yorum:

Yorum Gönder