RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

KIYMALI KREPLİ BÖREK TARİFİ


Kıymalı Krepli Börek Tarifi 

Malzemeler,
Harcı için,

    2 adet kuru soğan
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    250 gram mantar
    250 gram kıyma
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Damak tadınıza göre tuz, karabiber


Krep için,

    4 su bardağı süt
    4 yumurta
    4 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Yarım çay kaşığı tuz


Üzeri için,

    1 su bardağı galeta unu
    3 adet yumurta


Kızartmak için,

    Ayçiçeği yağı


Hazırlanışı,

    Krep hamurunu hazırlamak için verilen malzemeleri iyice karıştırın.
    Yağlanmış, kızgın tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün.
    İki tarafını da pişirin ve hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
    Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
    Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
    Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz, karabiberle tatlandırın.
    Kreplerin içine hazırladığınız harcı paylaştırın.
    Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın.
    Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın.
    Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın.
    Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın.
    Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın.


Afiyet olsun.






















Kıymalı Krepli Börek Tarifi

Malzemeler,
Harcı için,

...
2 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
250 gram mantar
250 gram kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber


Krep için,

4 su bardağı süt
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım çay kaşığı tuz


Üzeri için,

1 su bardağı galeta unu
3 adet yumurta


Kızartmak için,

Ayçiçeği yağı


Hazırlanışı,

Krep hamurunu hazırlamak için verilen malzemeleri iyice karıştırın.
Yağlanmış, kızgın tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün.
İki tarafını da pişirin ve hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz, karabiberle tatlandırın.
Kreplerin içine hazırladığınız harcı paylaştırın.
Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın.
Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın.
Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın.
Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder