RSS

30 Eylül 2012 Pazar

KEKLİ İRMİK TATLISI


KEKLİ İRMİK TATLISI


6 su b. süt
1,5 su b. toz şeker
8 çorba k. irmik
2 çorba k. nişasta
1 pk. krema
1 pasta keki
50 gr. bitter çikolata
1 çorba k. kakao
1 kase kuru meyve

HAZIRLANIŞI:Sütü tencereye döküyoruz. İçine şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı koyarak çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca altını kısıyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Ayrı bir tencereye kremayı döküyoruz.

Çikolatayı da içine bırakarak erimeye bırakıyoruz.Kakaoyu da ilave edip karıştırıyoruz. Karıştırma kabına kakaolu keki elimizle parçalayarak koyuyoruz. İçine erimiş çikolatalı karışımı döküyoruz.Elimizle yoğurup, yediriyoruz. Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Zemine kuru meyveleri dökerek, yayıyoruz. Hazırladığımız irmikli kremanın yarısını döküyoruz.Kekli karışımı da elimizle düzleyerek muhallebinin üzerine koyuyoruz. Kalan kremayı da üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına koyarak soğutuyoruz. Soğuyan tatlımızı servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder