RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

KARNIYARIK BÖREĞİ



KARNIYARIK BÖREĞİ


4 adet yufka
...
1 paket sosis
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı kadar salça
tuz,karabiber,kırmızıpulbiber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

üzeri için:
yumurta sarısı,çörekotu


Önce içini hazırlıyoruz.Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ koyun, domatesleri soyup küp küp doğrayın tencereye atın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik kıyın tencereye ekleyin kavurun salça ekleyip minik minik kıyılmış sosisleri katın .Baharatları ,tuzu ekleyip bir çay bardağı su koyup pişirin.Sosisler suyunu çekip pişince altını kapatıp soğutun.Birinci yufkayı serin yarım su bardağı yağ ile bir su bardağı suyu bir kasede karıştırın bu karışımdan fırça ile yufkaya biraz sürün.İkinci yufkayı birincinin üzerine yayın yine yağlı su sürün yufkayı önce ikiye bölün sonra üçe yada dörde bölün.Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup genişten dar tarafa doğru sarın ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bu yufka bitince kalanları da aynı şekilde yapıp dizin yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Daha sonra bıçakla ortalarına kesik atıp 180 derecede önceden ısınmış fırına atın kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder