RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

KADAYIFLI MUHALLEBİ



KADAYIFLI MUHALLEBİ


Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 damla sakızı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı

Kadayıfı için:
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr tereyağı

Tel kadayıfımızı bıçakla ince ince doğrayalım tencereye tereyağlınızı koyup eritelim ve üstüne kadayıflarımızı ilave edip kavuralım. Tel kadayıfımız kavrulurken içine 1 bardak şekerimizi ve cevizimizi de koyup iyice kavurmalıyız. Diğer tarafta muhallebimizi hazırlamak için tencereye sütümüzü ,unumuzu ,nişastamızı ,toz şekerimizi ve dövdüğümüz damla sakızımızı koyup devamlı karıştırarak pişirelim. Şimdi her şey hazır finale geldik. Kavurduğumuz tel kadayıfımızın yarısını borcama yayalım üzerine muhallebimizi yayalım sonra kalan telkadayıfımızı da muhallebinin üzerine yayıp buzdolabında soğutup serin serin ikram edelim...AFİYET OLSUN :)))

0 yorum:

Yorum Gönder