RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

KABAK KAYIĞINDA TAVUK


KABAK KAYIĞINDA TAVUK


4 kabak
400 gr. tavuk
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k. biber salçası
3 domates
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
1,5 su b. süt
1 çorba k. un
sıvıyağ
muskat
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
dil peyniri

HAZIRLANIŞI: Kabakları ortadan ikiye bölüyoruz. Kenar kısımlardan içe doğru çizikler atıp üzerini geçmeyecek kadar suda haşlıyoruz. Haşlama suyuna biraz tuz ekliyoruz. Haşlanan kabakların içlerini oyup çıkartıyoruz. Borcam bir kaba diziyoruz. Tavukları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Soğan ve sarımsağı ince bir şekile doğrayıp tavukla beraber kavuruyoruz.

Biber salçasını ekliyoruz. Domates ve fesleğeni doğrayıp katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip biraz daha kavurdukta sonra altını kapatıyoruz.

Kabakların içlerine paylaştırıyoruz. Beşamel sos için, sıvıyağ ve unu küçük bir tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz. Çırpma teli ile karıştırıp kavuruyoruz. Sütünü ekliyoruz. Sürekli karıştırarak, muskat rendesi, tuz ve karabiberini katıyoruz. Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz. Kabakların üzerine beşamel sosu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis ediyoruz. Fırından çıkarmaya yakın üzerine doğranmış dil peyniri koyuyoruz. Peynirler eridikten sonra fırından çıkarıp servis ediyoruz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder