RSS

30 Eylül 2012 Pazar

KABAK DOLMASI-2


KABAK DOLMASI-2


5 adet tombik kabak
yarım tavuk göğŸsü
2 çorba k.pirinç
1 soğŸan
1 domates
1 tutam dereotu
1 tutam maydonoz
taze nane
tuz
karabiber
zeytinyağŸı
su
SOSU İÇİN:
1 çorba k.salça

HAZIRLANIŞI: Yarım tavuk göğŸsünü ince doğŸrayarak satır kıyması haline getirin. Üzerine pirici, ince doğŸranmışŸ soğŸanı, doğŸranmışŸ dere otu ve maydanozu ekleyin. 1 adet domatesi de rendeleyerek bu karışŸıma katın. Baharatlarını ve yağŸını ayarlayın. Daha iyi pişŸmesi için içerisine biraz su ilave ederek harcı yumuşŸatın.

Daha sonra tombik kabakların üzerine bir kapak açın, içini oyun ve hazırlamışŸ olduğŸunuz harçtan koyun. Kabakları bir tencereye dizin. Sosu için salça ve suyu karışŸtırın. Daha sonra sosu kabakların üzerine dökerek pişŸirin…



 

0 yorum:

Yorum Gönder