RSS

30 Eylül 2012 Pazar

GÜVEÇTE ETLİ FASULYE


GÜVEÇTE ETLİ FASULYE


1 kg fasulye
400 gr. dana eti
2 domates
2 soğan
1 çorba k. domates salçası
5 yeşil biber
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Su

HAZIRLANIŞI: Eti kuşbaşı doğruyoruz ve güvecimize sıvıyağ dökerek etleri kavuruyoruz. Soğanları ve biberleri doğruyoruz. Fasulyeleri yıklıyoruz ve kırıyoruz. Domatesleri de soyuyoruz ve doğruyoruz. Etler suyunu bırakıp çekince soğanı ve sarımsağını ilave edip karıştırıyoruz. Ardından salçasını ekliyoruz.

Hepsini bir kavuruyoruz. Fasulyeleri de ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Doğradığımız domatesleri de en üste koyuyoruz. Tuzunu ve suyunu veriyoruz. Güvecin ağzını önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz ve ocakta pişmeye bırakıyoruz.

Ocakta bir süre pişirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder