RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

FIRIN SÜTLAÇ

1 Litre süt
1 litre su
1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
2 Su Bardağı toz şeker
3,5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yumurtanın sarısı

Pirinçleri yıkayıp küçük bir tencerede su ekleyip haşlayın suyunu süzün.büyük bir tencerede şekeri,suyu ve sütü karıştırın kaynamaya yakın pirinçleri atın.Ayrı bir kasede soğuk sütle vanilya ve nişastayı eritin ve içine yumurtanın sarısını katıp iyicene karıştırın kaynayan sütlaca karışımı ilave edin. Hemen koyulaşmaya başlayacaktır.kaynayıp koyulaşınca altını kapatın. Bir tepsinin içine 9-10 adet ateşe dayanıklı kase yerleştirin.sütlacı kaselere bölüştürüp, Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar su ile doldurun ( kaselere değil tepsiye). masanın üstünde 10 dk kadar bekletinki üzeri biraz kabuk tutar gibi olsun ve 200 derece fırında üzeri yanınca fırından alın.
 

0 yorum:

Yorum Gönder