RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

BONiBONLU PASTA



BONiBONLU PASTA


Kek için:
...
1.5 su bardagı şeker
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
vanilya
kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
aldıgı kadar un.. (2 bardak civarı)

İç malzemesi :
muz, nar, öğütülmüş fındık veya ceviz
krem şanti (isteğe göre farklı meyve veya krema yapılabilir)

süslemek için : bonibon, damla çikolata, renkli pasta süsü

İlk önce kek için olan malzeleri kullanarak keki yapıyoruz. Piştikten sonra (biraz soğusun) keki ikiye ayırıyoruz (enlemesine)
yuvarlak çukur bir kalıbımızın içine (streç film veya poşette olabilir) kaplıyoruz kekin üst katmanını içine yerleştiriyoruz kırılabilir sorun degil . Daha sonra iç malzemelerimizi istedigimiz sırayla dolduruyoruz. kekin diğer yarısınıda en üste koyuyoruz ve buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz. Sonra kekimizi ters çevirip üstüne krem şantiyi sürüyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz..

 

0 yorum:

Yorum Gönder